Η Μαργαρίτα Νικήτα είναι αρχιτέκτονας μηχανικός, απόφοιτος του ΑΠΘ. Τα τελευταία 3 χρόνια ίδρυσε την εταιρεία High Q Renders LLC, η οποία ειδικεύεται στην τρισδιάστατη σχεδίαση, με έδρα το San Francisco, CA, και γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  

Η High Q Renders LLC έχει βραβευτεί στην Αμερική ως κορυφαία εταιρεία παραγωγής φωτορεαλιστικών υπηρεσιών και έχει συνεργασίες με τις μεγαλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων, όπως τα Marriott Hotels & Resorts της Νέας Υόρκης, τα Hilton Hotels της Νέας Υόρκης, the Ritz Carlton Luxury Residences στο Μαϊάμι, καθώς επίσης και αποκλειστικές συνεργασίες με τους celebrity interior designers Kari Whitman & Fox Nahem με πελατολόγιο που ενδεικτικά περιλαμβάνει τον πρόεδρο Barack Obama, τους ηθοποιούς Jessica Alba, Melanie Griffith & Robert Downey Jr.

Συνεργάζεται με τον εκδοτικό οίκο Κλειδάριθμο για τον οποίο έχει συγγράψει βιβλία πάνω στην τρισδιάστατη σχεδίαση και στον φωτορεαλισμό (ArchiCAD & 3ds Max), τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικά εγχειρίδια σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας. 

Το 2019 συμμετείχε ως ομιλήτρια στα 2 μεγαλύτερα events για interior designers στην Αμερική, στο ICFF στο Miami & στο High Point Market στην NC, με θέμα την digital τάση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην αρχιτεκτονική, στο interior design & τον κόσμο του real estate. 

Διατηρεί κανάλι στο YouTube, όπου καθοδηγεί τις νέες γενιές μηχανικών στα βήματα που πρέπει να ακολουθούν και μοιράζεται tips και τεχνικές του επαγγέλματος. 

© 2018 by Margarita Nikita